Sindrom bolnih čeljusti

Kada gornja i donja čeljust ne rade skupa u harmoniji, naše sposobnosti da govorimo, jedemo, žvaćemo, dišemo mogu biti poremećene i izazvati bol. Čak i naš izraz lica i njegova estetika mogu biti narušeni jer su mišići pod tenzijom. Škriputanja zubima, krckanje i preskakanje u čeljusnom zglobu su također simptomi temporomandibularnog poremećaja.

Nesklad u žvačnom sustavu može dovesti do narušavanja ekvilibrijuma cijeloga tijela. link(https://dranataskovska.hr/ortodontske-anomalije-i-postura-tijela/)

B.M.A.G.O(bioesthetic maxillary guided orthosis) terapija vraća vaš žvačni aparat u relaksirano stanje. Postupno vraća vaše čeljusti u normalni položaj i smanjuje tenziju.

KAKO RADI?

B.M.A.G.O terapija nema ništa zajedničko s takozvanim splintovima ili nagriznim pločama protiv bruksizma, koji se često koriste bez jasno određene dijagnoze kod raznih vrsta funkcijskih poremećaja. Ovi splintovi najčešće imaju jednostavan dizajn i nisu individualno adaptirani t.j nemaju adekvatan biofunkcionalni dizajn.

B.M.A.G.O terapija trenira vaše žvačne mišiće i simulira jedan efikasni i fiziološki proces žvakanja. Ovo dopušta vašim zglobovima, mišićima i zubima da rade skupa u jednom idealnom suodnosu koji eliminira bol.

BIOKOMPATIBILAN I DIMENZIONALNO STABILAN SPLINT

M.A.G.O BIORTOTSKA UDLAGA S UGRAĐENIM VENEER NASTAVKOM ZA MAKSIMALNU ESTETIKU

Tradicionalni splintovi su obično napravljeni od termoplastičnih materijala koji se brzo istroše.

Naša biortotska udlaga je

  • dimenzionalno stabilna
  • ne prebojava se i nema neugodnog ukusa
  • maksimalno tanka i ugodna a otporna na sile žvakanja

DIGITALNI PROCES IZRADE

B.M.A.G.O biortotska udlaga se izrađuje pomoću digitalne i CAD tehnologije zbog čega se u izradi postiže maksimalni fit i komfort.

KOJI BI NAM SE PACIJENTI  TREBALI OBRATITI

          Pacijenti koji imaju obično neobjašnjive bolove u području lica, zuba, vrata, ramenog pojasa i vratne kičme bez vidljivih organskih promjena

  • Pacijenti koji stišću i škripe zubima, imaju problema s čeljusnim zglobovima i ograničeno otvaraju usta
  • Pacijenti kod kojih se zubi postupno troše a događaju se i promjene u zagrizu i krivljenje zuba tijekom života

Dr Ana Taškovska je jedini licencirani stomatolog za B.M.A.G.O terapiju na području Hrvatske sa strane OBI Fondacije za bioestetsku stomatologiju.