Digitalna ortodoncija

Dr Ana Taškovska-dr. med. dent.- spec. ortodoncije

Želite točno znati kako će izgledati vaši zubi i osmijeh nakon nošenja aparatića?

Već dugo razmišljate o ortodontskom aparatiću, no ne možete se odlučiti jer niste sigurni u krajnji ishod terapije. Bili ste na više pregleda i dobili različita mišljenja pa je nedoumica velika. Istina je da su ortodontske terapije dugotrajne i skupe i nema puno prostora za greške a svaki ponovni tretman je veliki trošak.

 

         Najčešća pitanja u ordinaciji su sljedeća-

  • je li baš neophodno vaditi zube da bi poravnali ostale
  • nosila sam već fiksni aparatić i zubi su se ubrzo vratili na staro nakon skidanja pa ne bih htjela da se to ponovo desi
  • koja je prava terapija za mene i hoće li se popraviti izgled mog osmijeha i na koji način.

Digitalna dijagnostika je sigurna i precizna alatka koja nam pomaže u izboru pravog plana terapije.

digitalna dijagnostika

 

Pomoću softverskih alatki danas možemo stvoriti jednu virtualnu realnost i u potpunosti vidjeti slijed tretmana od početka do kraja. Pomoću alatke za morfing možemo predvidjeti promjene koje će se dogoditi na vašem licu nakon nošenja aparatića. Analiza lica i vaših fotografija pomaže da točno vidite kakve će se promjene odigrati na licu, profilu i usnicama uslijed pomicanja zuba. U današnje vrijeme cilj ortodontske terapije nije samo uspostavljanje dobrog zagriza već i poboljšanje estetike lica-FACE driven treatments.

 

 

Predviđanje promjena na profilu u slučaju ortodontske terapije s vađenjem zuba.

Pacijentica je htjela smanjiti isturenost usnica posljedica anomalije koja je prisutna.Na ovaj način pacijent može biti siguran da će vađenje zuba dati željene rezultate.

 

Digitalni set-up

 

Pri planiranju biomehanike pomaka zuba u 3 shape software-u radi se skeniranje modela zuba i simulacija pokreta zuba tijekom tretmana ili digitalni set up. Pomoću njega točno određujemo u kom smjeru bi se zubi trebali pomicati, koje aparate upotrijebiti i kako ćemo postići idealan zagriz.

 

 

 

 

 

Pomoću 3 D printera nova se situacija može pretvoriti u realan 3D model. To pomaže ortodontu u preciznom vođenju terapije, skraćuje vrijeme trajanje tretmana a vama daje osjećaj sigurnosti.